Messinian Hub
herbal products & more
Περισσοτερα

Υπηρεσιες

Παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού

Η εταιρία παράγει φυτάρια που προέρχονται από κλασσικές και περισσότερο εξελιγμένες μεθόδους αγενούς αναπαραγωγής (μοσχεύματα, παραφυάδες, καλλιέργεια ιστού) οι οποίες λαμβάνουν χώρα τόσο στις θερμοκηπιακές της εγκαταστάσεις (ριζωτήριο) όσο και σε ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο ιστοκαλλιέργειας στο μέλλον. Το πρωτογενές υλικό (μοσχεύματα, έκφυτα) από το οποίο δημιουργούνται τα νέα φυτάρια παραλαμβάνεται από μητρικές φυτείες της εταιρίας οι οποίες με την σειρά τους έχουν δημιουργηθεί από φυτά που βρίσκονται σε περιοχές που φυσικώς αυτοφύονται.

Σύναψη Συμβολαιακής Γεωργίας

Από τη στιγμή που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον ο υποψήφιος καλλιεργητής, και εφόσον γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες (ιστορικό αγρού και περιοχής, ανάλυση εδάφους και νερού κ.α.) προετοιμασίας του εδάφους, τότε η εταιρία θα προχωρήσει σε από κοινού υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού όπου και θα αναφέρονται αναλυτικά οι όροι της συνεργασίας. Στο πλαίσιο του Ιδιωτικού Συμφωνητικού, συμβουλευτική υποστήριξη παρέχεται στους καλλιεργητές ώστε να αξιοποιήσουν καλύτερα τις δυνατότητες του χωραφιού τους και να έχουν καλύτερη απόδοση. Οι παραγωγοί λαμβάνουν τα φυτάρια της εταιρίας και ξεκινά η καλλιέργειά τους.

Αποξήρανση νωπής δρόγης

Η εταιρία από τη στιγμή που παραλαμβάνει το τελικό προϊόν – πάντα υπό τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η εταιρία στον παραγωγό – συνεχίζει με την φυσική ξήρανση των βοτάνων υπό σκιά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της. Με το πέρας περίπου 2 εβδομάδων από τη στιγμή της συγκομιδής, ακολουθεί η επεξεργασία της αποξηραμένης πλέον δρόγης.

Επεξεργασία και τυποποίηση

Ακολουθώντας αυστηρές διαδικασίες τυποποίησης και σε συνδυασμό με σύγχρονες μηχανές επεξεργασίας και συσκευασίας, παράγεται τελικά, σταθερό προϊόν έτοιμο προς προώθηση και πώληση σε δίκτυα χονδρικής διανομής (B2B).

Προϊοντα

Ελληνική Ρίγανη

Θυμάρι Κεφαλωτό

Ελληνικό Φασκόμηλο

Σχετικα

Εταιρία

 • Αυγουστος 2016

  Ίδρυση Messinian Hub

  Η Messinian Hub-herbal products & more ιδρύθηκε το 2016 και αποτελεί μια προσπάθεια δύο νέων ανθρώπων, του Βασίλη Νίκα και του Νίκου Καδόγλου, που θέλησαν να ξεχωρίσουν στον τομέα των Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ). Βασικός στόχος ήταν και είναι η αναπαραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση και προώθηση ξηρής δρόγης σε B2B αγορές.

 • Σεπτεμβριος 2016

  Εγκαταστάσεις

  Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται στον Ν. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Ανάληψη, οι οποίες περιλαμβάνουν αποθήκη συντήρησης αποξηραμένων βοτάνων, εξοπλισμό επεξεργασίας ξηρής δρόγης και εγκαταστάσεις παραγωγής πολλ/κού υλικού ΑΦΦ σε θερμοκήπιο συνολικής έκτασης 3 στρεμμάτων και μελλοντικά σε εργαστήριο ιστοκαλλιέργειας.

 • Οκτωβριος 2016

  Πρώτες Ύλες

  Η εταιρία στοχεύει στην αξιοποίηση υψηλής ποιότητας πρώτων υλών ΑΦΦ Ταϋγέτου, όπου ύστερα από επεξεργασία θα τυποποιούνται είτε με τη μορφή πολλαπλασιαστικού υλικού (φυτάρια), είτε αποξηραμένης δρόγης.Η αναπαραγωγή των φυτών θα πραγματοποιηθεί αρχικά στη ρίγανη, στο φασκόμηλο και στο θυμάρι.

 • Οκτωβριος 2016

  Πιλοτικό

  Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο παράγεται πιλοτικά πολλαπλασιαστικό υλικό στα θερμοκήπια της εταιρίας για τα παραπάνω είδη, καθώς επίσης και το αντίστοιχο ιστοκαλλιέργειας, ως πρωτότυπο προϊόν (MVP), σε συνεργασία με το εργαστήριο ιστοκαλλιέργειας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ”.

 • Νοεμβριος 2016

  Βραβεία Skywalker

  Η εταιρία απέσπασε τα “Αργυρό Βραβείο Βιωσιμότητας” και “Αργυρό Βραβείο Καινοτομίας” στο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το Skywalker στον εκθεσιακό χώρο HELEXPO Αμαρουσίου

 • Be Part
  Of Our
  Story

Η Ομαδας μας

Γνωρίστε την ομάδα της Messinian Hub.

Βασίλης Νίκας

CEO & Co-founder
MSc Project Management
BA Business Administration

Νίκος Καδόγλου

COO & Co-Founder
MSc Agronomy, Plant Breeding & Biometry
BA Crop Science

Μαρία Καλογήρου

Υπεύθυνη εργαστηρίου ιστοκαλλιέργειας
PhD Postharvest Technology
BA Agricultural Biotechnology

Επικοινωνηστε μαζι μας

για περισσότερες πληροφορίες